суботу, 13 червня 2015 р.

Військово-навчальний вишкіл Самооборони




      
З 5 по 7 червня у селищі Дуброва Миколаївського району Львівської області, неподалік Нового Роздолу, відбувся воєнний вишкіл,учасниками якого стали активісти з ГФ «Самооборона Майдану 10 Сотня». Організаторами та координаторами стали патріоти РУХУ та Самооборона Нового Роздолу. На запрошення також відгукнулись побратими з ГО «Народна Самооборона Львівщини», ГО «Майдан» та ГФ «Миколаївська Народна Самооборона». 
До тренувань та практичних відпрацювань долучились: Сотник Шевченківського району Львова(Сергій Хараху) та Сотник Сихівського району Львова (Іван Цюп’як)


Триденний вишкіл у лісовій місцевості мав на меті за максимально короткий термін сформувати у бійців необхідні вміння та навички,які можуть знадобитися в умовах бойових дій.У програму військових тренувань входили як теоретичні,так і практичні заняття:амуніція бійця,склад аптечки,виживання в польових умовах,системи імітації,правила засідки,заходи з нейтралізаці ворога,зміну позицій ведення вогню.Також,відпрацьовувались тактики злагоджених групових переміщень,штурм автомобіля,маскування та способи надання екстреної медичної допомоги.Інструктори поділились теорією щодо видів легкого озброєння,бойових технічних засобів,картографії,а новачків навчали основним стійкам з автоматом та способам поводження зі зброєю.Усі учасники не покидали «умовну» територію табору,вели постійне чергування та слідкували за порядком.


Смачна їжа,приготовлена у казані,міцний сон у палатці,ранкова пробіжка, спільна молитва, короткі бесіди з історії України, патріотичні пісні біля ватри, втома від фізичної підготовки-далеко не весь перелік того, що змогли побачити та відчути присутні. Сергій Хараху, разом із новобранцями, відпрацьовував елементи рукопашного бою, пояснював різницю між контактуючими та захисними діями,та правильне застосування бойового ножа при атакуючих діях у ближньому бою. Він зазначив:"Бойовий ніж призначений для нанесення супротивникові проникаючих поранень і для розтину м'яких тканин. Результат успішного використання ножа в цьому випадку - колена або різана рана летальної області тіла супротивника. Нанесення рубаних ран сучасним бойовим ножем, як правило, неможливе".


Для більш менш ефективної "рубки" бойовий ніж занадто легкий і не має досить довгого клинка. Атакуюча дія, що призводить до глибокого проникаючого поранення, зазвичай називають "укол". Найбільш типові такі поранення для фехтувальної техніки, тобто найчастіше їх ганьблять при веденні "лінійного" бою. Саме глибокі проникаючі поранення життєво важливих органів справедливо вважаються найбільш небезпечними для життя. Ось чому "уколи" найчастіше використовуються в "бою на знищення". Проте при цьому, досить високі вимоги пред'являються до якості удару. Передусім, "укол" має бути дуже точним, і добитися цього не так просто. Летальні ділянки не великі і в них важко потрапити, особливо якщо врахувати, що удару завдається по реальному супротивникові, а не по мішені. Але просто точного удару тут недостатньо: органи, що вражаються, як правило, знаходяться глибоко усередині тіла, значить, треба ще безпомилково вибрати і зберегти необхідну орієнтацію клинка. У момент виконання удару можливі зісковзування леза ножа при попаданні в тверді елементи спорядження або кісткові тканини тіла супротивника». 


Також були проведені практичні стрільби з пейнтболу та страйкболу,тренування з метання холодної зброї, стрільба на влучність,відпрацювання основних бойових завдань у повному бойовому оснащенні(разом із бронежилетом вага складає близько 30 кг).





Підтримка побратимів відчувалась як ніколи до цього: "Один за всіх-всі за одного"! Адже, це була не просто програма підготовки, але й можливість дати організований опір будь-якому ворогу, надійно захистити себе, власну родину та свою країну. Згуртувавшись, можна здолати не тільки ворога, а й досягти поставлених цілей-здобути мир, утвердитись як незалежна, незламна нація-УКРАЇНЦІВ!







Автор Юлія Савка (с)

Немає коментарів:

Дописати коментар