понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Відкриття меморіальної дошки в пам‘ять героя

В 24  річницю Незалежності України, біля стін Сокальського НВК “ЗШ І-ІІІ ст. №2 – ліцей” відбулося урочисте відкриття та посвята меморіальної дошки в пам‘ять про героя Сокальщини, що загинув в зоні АТО, Романа Лагна.
Нагадаємо, що Роман Лагно був добровольцем і захищав кордони нашої країни у складі батальйону ім. Кульчицького в Національній Гвардії України. Під час виконання завдання, 9 січня 2015 року, разом з побратимами потрапив в засідку
поблизу смт. Станиця Луганська, де й загунув від руки ворога. Похований Роман на новому цвинтарі у м. Сокаль.
Біля школи, що тримає в пам‘яті сотні дитячих історій, зібралися родичі, друзі загиблого, прийшли віддати честь герою і небайдужі сокальчани. Класний керівник Бондар Нона Володимирівна згадувала, тоді ще юнака, а тепер просто Героя, яким він був, чим запам’ятався. Побратими героя відкрили дошку, а на ній – молодий і щасливий Роман. І знову слова про війну, про страх, відчай і смерті… не одну, а вже тисячі. Отець Ярослав Кащук освятив гранітну плиту, що увіковічнює пам’ять Героя  Романа Лагна,  присутні помолилися за упокій душі полеглого воїна.
На школі майорить три прапора: прапор України, прапор ОУН та батальйону ім. Кульчицького. Військовий командир, і просто побратим, Михайло Бондар наголосив, що кожен з них мав великий вплив на долю Романа, і це не просто символи. Саме під цими прапорами воював і віддав своє життя за визволення та єдність України Роман Лагно.

Після всіх промов присутні  поклали квіти та поставили лампадки до меморіальної дошки, ще раз помолилися. Рідні та товариші загиблого воїна пішли до школи, до класу, де навчався Роман Лагно.
Як би жахливо це не звучало, але це ще одна меморіальна плита на черговій школі. Як не хочеться бачити портрети Героїв на чорному тлі. Скільки життів потрібно, щоб Україна, нарешті, отримала спокій, щоб батьки не проливали гірких сліз за своїми синами? Хай спочивають Герої, хай вічний вогонь пам‘яті палахкотить у грудях всіх сокальчан!

Вічна память Герою!!!


Автор: Людмила та Юрій Рижок (С)


Джероло: http://www.vsokali.com/vidkryttya-memorialnoyi-doshky/

Немає коментарів:

Дописати коментар