середу, 23 липня 2014 р.

Невеликі досягнення


З початку Антитерористичної операції на сході Україні активісти 10 Сокальської сотні Самооборони майдану долучились до збору допомоги воякам, що несуть службу в різних підрозділах. Протягом декількох місяців для сокальчан було зібрано чималу кількість продуктів харчування, амуніції, засобів гігієни та супутніх товарів. Чотирнадцять членів 10 сотні сьогодні проходять службу в І і ІІ резервних батальйонах Національної гвардії України, ще кілька чоловіків в - 24 окремій бригаді оперативного командування «Північ» Сухопутних військ України. На сьогоднішній день їм надано допомоги на суму близько 35 тисяч гривень. 
На ці кошти,зокрема, куплені 2 бензинових генератори, 8 біноклів, бронежилет, 7 комплектів форми, 8 радіостанцій, 2 маскхалата для снайперів, переносна плита з газовим балоном для приготування їжі. Крім того, члени громадського формування «10 сотня Самооборони Майдану» регулярно забезпечують сокальчан в зоні АТО поповненнями мобільних телефонів і сигаретами. 
До збору допомоги та коштів долучаються представники місцевої громади, приватні підприємці. Велику подяка усім добродіям, особлива вдячність Юрію Бохняку, сім’ї Фігурків, ПП Сокальські ковбаси - власники сім’я Ляховських. До речі, Тетяна Ляховська закупила продуктів харчування для бійців з Сокальщини на 5 тисяч гривень. Допомогу в закупівлі генераторів надав підприємець Ігор Валько – магазин «Майстер». 
Усе зібране доправляється до наших земляків на схід різними способами. Частину вдалось доправити силами Червоноградського автомайдану, посилки відправляються адресатам і Новою поштою, а з початком активної фази АТО - через мережу Укрпошта. Дана практика є дієвою, оскільки усі харчі, засоби гігєни, бронежилети чи інша амуніція доходять адресно до військових з Сокальщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар