понеділок, 5 січня 2015 р.

Не зважаючи на нестабільні і несприятливі погодні умови ми спасли усіх!!!! Навіть тих, кого спасати було безтолку)))


     4 січня 2015 року крайовий осередок УНСО, разом з ГФ "10 Сотня Самооборони Майдану" та ГО "Всеукраїнський Волонтерський Рух ", за сприяння дирекції школи №4 м.Сокаля, провели медичний та воєнний вишкіл. Кваліфікований медик-інструктор Богдан Орєхов, який не так давно повернувся із зони бойових дій у відпустку, разом із дружиною медиком - Мар'яною Климців розповідали та демонстрували присутнім правила надання першої медичної допомоги. За новими медичними знаннями прийшли небайдужі юні патріоти, студенти та учні Забузької ЗШ І-ІІІ ступенів, а також бібліотекар с. Забужжя п.Світлана Коляда, яка активно допомагає волонтерам.
Суть вишколу полягала у роз'ясненні теорії, потім у практичному її застосуванні: польових умовах, критично-небезпечних ситуаціях. Експрес курс включав також надання допомоги при опіках, переохолодженнях, кровотечах, травмах різного характеру, правила знеболювання та виконання місцевої анастезії, транспортування та фіксування пораненого.
Проводилось практичне відпрацювання отриманих знань: медична допомога при зупинці венозної, артеріальної кровотеч; правильне накладання джгутів різних типів; переломів кінцівок; способи і методи порятунку порененого при травмі пахової та сонної артерій іт.д.
Опісля, тренування продовжились вже на вулиці: штурм будівлі, реакції на появу ворога та зміну позицій ведення вогню, новачків ж навчили основним стійкам з автоматом та способам поводження зі зброєю. Теорія підкріплена практичними навиками-безцінна. Охочі мали змогу вдосконалитись у стрільбі. Хлопці та дівчата, дорослі та ще зовсім юні українці проявили неабияку витримку (попри складні погодні умови-мороз, вітер та сніг). Усі знайшли час для власного збагачення неоціненними знаннями. Тепер, можна без сумніву стверджувати, що Україна має справжніх патріотично налаштованих і соціально спрямованих, відданих ідеї та щирих у своїх намірах нащадків.
Слава! Честь! Перемога!

Слава Україні!







 P.S. : А декому вдалось і автомат в руках потримати.





Немає коментарів:

Дописати коментар