пʼятницю, 8 серпня 2014 р.

Діти учасників Майдану та АТО мають змогу відпочити за кордоном

Учора, 6 серпня, на Львівщину та до Києва із двотижневого відпочинку в літніх таборах Польщі повернулися діти «майданівців» та учасників АТО. Незабаром відпочивати вирушить нова зміна. Зараз формуються списки.

Про це йдеться у сюжеті журналісти Юлії Бухтоярової для програми перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK).
Психологи стверджують, що дітям сьогодні особливо потрібна психологічне розвантаження і реабілітація. Тож програму відпочинку роблять вкрай насиченою, аби діти не мали часу думати про події в Україні.
Так, 17-річна Ірена також повернулась із табору у Польщі. Попри свій юний вік, вона була на Майдані. Каже, після усього, що пережила, відпочинок був просто необхідним.


А діти львівʼянки пані Уляни нещодавно повернулись із табору у Словенії. На Майдані її чоловік пробув від листопада до березня. Додому приїздив лише двічі, щоб вилікувати запалення легень.  
«Діти могли взагалі залишитися без відпочинку, якби не допомога. Спочатку ми всі гроші віддавали на Майдан, тепер – на армію. Гаманці порожні», – говорить жінка. Каже, що багатьом її друзям із Майдану запропонували відправити дітей на безкоштовний відпочинок. Однак не всі мають змогу поїхати, адже потрібно оформити відповідні документи – засвідчити нотаріально дозвіл на виїзд дитини за кордон від обох батьків. Але чимало чоловіків зараз на фронті».   
Волонтери запевняють, що усі діти, чиї батьки відстоювали незалежність України на Майдані та зараз перебувають у зоні АТО, поїдуть відпочивати.
«В основному, відправляють дітей тих людей, які брали активну участь у бойових діях на Майдані, а не приїжджали на революцію, як на екскурсію: подивитися, зробити фото і поїхати геть», – пояснив волонтер Андрій Андрійчук.
Списки дітей наразі приблизні, адже волонтери не знають усіх «майданівців» поіменно. Радять, аби батьки зголошувалися до штабу Самооборони Майдану, Червоного хреста та волонтерів групи «Допомога дітям героїв», де можна записати дитину на безкоштовний відпочинок.

Джерело: http://zik.ua/ua/news/2014/08/07/dity_uchasnykiv_maydanu_ta_ato_mayut_zmogu_vidpochyty_za_kordonom_512603

P.S.:Нагадую, в даній поїздці взяло участь 10 дітей із Сокальщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар